Dorpsstraat 120

1693ajwervershoof

contactgegevens

Jelle Ooteman Makelaars

06-86623581

Stuur e-mail

Plan een bezichtiging

kenmerken

 • € 1.400.000,- k.k.
 • Aantal kamers: 13
 • Aantal slaapkamers: 9
 • Woonopp: 363 m2
 • Perceelopp: 5438 m2
 • Woonlagen: 4
 • Bouwjaar: 2000
 • Inhoud: 2093 m3

 • Omschrijving

  Exclusief én landelijk wonen in de dorpskern van Wervershoof: subliem gerestaureerde, Rijksmonumentale woonboerderij (2000) met drietal bijgebouwen op 5.438 m2 perceel. De karakteristieke en beeldbepalende stol.....
  + Lees de volledige omschrijving

  Exclusief én landelijk wonen in de dorpskern van Wervershoof: subliem gerestaureerde, Rijksmonumentale woonboerderij (2000) met drietal bijgebouwen op 5.438 m2 perceel.
  De karakteristieke en beeldbepalende stolp met het kenmerkende pyramidale dak is een afgeleide van het oorspronkelijke Westfriese type stolpboerderij, de oudst bekende vorm, en is een voorbeeld van de streekeigen agrarische bouwkunst van voor 1900. Als voormalig burgemeesterswoning kent de boerderij een rijke, welvarende historie en dat wordt voelbaar zodra u binnenstapt.
  Het geheel meet een gebruiksoppervlak van liefst 552 vierkante meter, waarvan 362 vierkante meter netto woonoppervlak en 190 vierkante meter aan nog in te delen ruimte, waaronder de gehele tweede en derde verdieping. Met ruim 2000 m3 inhoud leent de boerderij zich dan ook uitstekend voor tal van gebruiksdoeleinden. Achter de woning is het separate bijgebouw (2006) van nog eens 325 vierkante meter gelegen, welke zich bij uitstek leent voor bedrijvigheid aan huis of, naar huidig gebruik, een royale garage.
  Zowel het interieur als het exterieur herbergt tal van authentieke details en onttrekt zich op bouwkundig vlak aan alle verwachtingen. In 2000 is de boerderij door de huidige eigenaar geheel afgebroken en op identieke wijze opnieuw opgebouwd. Hierbij zijn de originele voor- en zijgevel letterlijk steen voor steen opnieuw opgetrokken en komen tal van kenmerkende facetten terug, waaronder de uitspringende verticale lisenen, de sierbelijsting in het dakkapel, de geprofileerde goten, de uitgemetselde plint en de vakkundig op dezelfde vensterassen teruggeplaatste kozijnen.
  Na de volledige restauratie beantwoord de stolpboerderij op indrukwekkende wijze aan de standaarden van nu. Vanaf de eveneens vernieuwde fundering tot het hoogste punt van het dak kent de boerderij een hoogwaardig afwerkingsniveau en de woonlagen zijn voorzien van een optimaal isolatiepakket. Voorts zijn er 36 zonnepanelen geplaatst op het bijgebouw. Daarmee geniet het 2000 m3 tellende geheel een hedendaags niveau in termen van duurzaamheid, te vergelijken met energielabel A, doch vrijgesteld van een energielabel vanwege de aanwijzing als Rijksmonument.
  Tip: Bekijk ook de woningvideo voor een impressie van het geheel.
  Het royale bijgebouw (325 m2), met bouwjaar 2006, thans in gebruik als garage, telt twee verdiepingen en is eveneens gefundeerd en volledig geïsoleerd. Het gebouw is voorzien van betonvloer met vloerverwarming, kunststof kozijnen en dito gevelbekleding, twee toiletgroepen, een tweetal elektrische garagedeuren en een vierkoloms hefbrug. De aangrenzende schuur, voorzien van vliering, wordt gebruikt als onderkomen voor twee varkens en de kippen, die op het achtergelegen perceel circa 4.000 m2 aan weiland tot hun beschikking hebben. Voorts is er een ruime kas aanwezig.
  De boerderij, circa 16 bij 19 meter, herbergt 13 kamers, 9 slaapkamers (waarvan twee ruime vertrekken op de begane grond), 2 badkamers (waarvan één op de begane grond), bijkeuken en inpandige garage/bergruimte in de dars (80 m2). De tweede en derde verdieping bieden volop extra ruimte om in de toekomst naar eigen wens in te delen en bij de woning te betrekken. Aangrenzend aan de woonkeuken is in 2019 over de gehele achterzijde een overkapping geplaatst welke is voorzien van glazen wanden met schuifdeuren. De achtertuin is zuidelijk georiënteerd en geniet een weids uitzicht over de achtergelegen landerijen.
  De charme van het landelijke wonen gaat hier, middenin het centrum en gelegen aan het dorpslint van Wervershoof, hand in hand met een Dorps karakter. Voorheen bewoond door meerdere burgemeesters, kent de prominente boerderij een centrale ligging in het dorp. Voorzieningen, zoals winkels en supermarkten, zijn vlakbij gelegen. Via de uitvalswegen N307 geniet Wervershoof met de auto een uitstekende verbinding met Hoorn (15 minuten), Alkmaar (35 minuten) en Amsterdam (40 minuten) en ook de bushalte ligt aan het dorpslint. Wervershoof ligt in de kop van Noord-Holland en telt circa 1.900 inwoners. Het is geliefd om onder andere de ligging aan het IJsselmeer aan de Westfriese Omringdijk. Hier ligt ook recreatiegebied de Vooroever, op enkele minuten lopen van de Dorpsstraat.
  Bij interesse leiden de makelaars van Jelle Ooteman Makelaars u graag uitgebreid rond. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor.

  Google Kaart

  Streetview

  Plan een bezichtiging

  Versturen
  Je bezichtigingsaanvraag is vertsuurd, de aanbieder neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Stuur e-mail

  Versturen
  Je bericht is verstuurd, de aanbieder neemt zo snel mogelijk contact met je op.