Doarpsstrjitte 15

9021ckeasterwierrum

contactgegevens

Mijn Buitenplaats Makelaardij

06-53420332

Stuur e-mail

Plan een bezichtiging

kenmerken

 • € 785.000,- k.k.
 • Aantal kamers: 5
 • Aantal slaapkamers: 3
 • Woonopp: 269 m2
 • Perceelopp: 482 m2
 • Woonlagen: 3
 • Bouwjaar: 18461906
 • Inhoud: 1738 m3

 • Omschrijving

  Historie en comfort hand in hand in een bijzonder pandAls dit voormalige dorpscafé kon praten, dan had het ons heel wat te vertellen! Ruim twee eeuwen lang was dit pand het levende hart van Easterwierrum. Nu is .....
  + Lees de volledige omschrijving

  Historie en comfort hand in hand in een bijzonder pand
  Als dit voormalige dorpscafé kon praten, dan had het ons heel wat te vertellen! Ruim twee eeuwen lang was dit pand het levende hart van Easterwierrum. Nu is het een bijzondere woon- en werkplek die deskundig en met veel oog voor detail werd gerestaureerd waardoor een prachtige combinatie is ontstaan van historie en hedendaags comfort.
  Goed rentmeesterschap
  Toen de huidige eigenaar het pand in 2000 kocht, was dit aan het eind gekomen van z’n levensloop als café en snackbar en had het zich geen betere koper kunnen wensen. Het pand was in slechte staat, maar is in de loop van de tijd stap voor stap compleet opgeknapt.* Van volledig nieuw leidingwerk (elektriciteit, gas, water, riolering) en diverse vormen van isolatie, tot hardhouten kozijnen en individuele thermostaten per vertrek. Vanaf 2001 heeft het pand een woonbestemming.
  Levende geschiedenis
  Wie houdt van een huis met geschiedenis, kan hier zijn hart ophalen. Een paar voorbeelden: balkenplafonds, paneeldeuren, werkende blinden voor de ramen, originele estriken en de oorspronkelijke houten vloeren van de danszaal en het café. En vergeet ook de trochreed niet, met z’n majestueuze deuren! Ziet u het voor zich, hoe de vermoeide paarden door deze doorgang naar achter liepen om daar uit te rusten, te eten en te drinken?
  Als we de ringen in de steeg zien waar de paarden werden vastgemaakt, en we knijpen onze ogen tot spleetjes, dan horen we ze nog briesen, stampen en hinniken. Toch is de woning voorzien van alle moderne gemakken, zoals een prima uitgeruste keuken en een riante badkamer. Het pand wordt verwarmd met convectorverwarming die is verwerkt in de lambrisering van de vertrekken.
  Een wereld aan mogelijkheden
  Het huis heeft drie woonlagen. U vindt er zes kamers, een woonkeuken, bijkeuken, twee inpandige garages en een bergzolder met mogelijkheid voor extra kamers. Het pand is geschikt als gezinswoning, woon-/werkcombinatie, atelier of woon-/mantelzorgcombinatie, en ook voor bed and breakfast zijn er mogelijkheden.** De besloten tuin is onderhoudsarm en ligt op het zuiden.
  Ligging
  Easterwierrum is een dorp met ruim 300 inwoners in het lage midden van Friesland, tussen Leeuwarden (20 autominuten) en Sneek (15 minuten). U vindt er basisonderwijs, en het nabijgelegen Mantgum (5 minuten) is een station aan de treinverbinding Leeuwarden-Sneek-Stavoren. Andere onderwijs-, winkel-, sport- en cultuurvoorzieningen vindt u in de omliggende dorpen en in Leeuwarden en Sneek. Het gebied is bij uitstek geschikt voor wandelen en fietsen. Zo ligt het dorp aan de Elfstedenroute over de weg, het St. Odulphuspad en aan het Jabikspaad (onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela). Ook de vaarroutes en de Friese meren zijn nabij.
  *een gedetailleerd technisch overzicht is op aanvraag beschikbaar bij bezichtiging
  ** informeert u zelf bij de gemeente of deze functies zijn toegestaan binnen het bestemmingsplan
  Begane grond
  U komt het pand binnen via de nieuwe merbau voordeur met klassiek uiterlijk. De originele gietijzeren levensboom is hierin verwerkt. In het entreeportaal vindt u nog de 17e/18e eeuwse estrikenvloer. Wat vroeger het café was, is nu ingericht als kantoorruimte. De parketvloer is van massief Frans eiken. De grote woonkeuken ligt aan de achterzijde van het pand en heeft dubbele tuindeuren. De keukeninrichting is maatwerk en bestaat o.a. uit een professionele afzuigkap en een vrijstaand spoeleiland. De vloer is betegeld en heeft vloerverwarming. De karakteristieke schouw is een mooie plek voor de houtkachel en in aanvulling op het balkenplafond zorgt de wand met schoongehakt metselwerk voor een extra historisch accent.
  De gang, het toilet, de bijkeuken en de aangrenzende douche zijn eveneens voorzien van vloerverwarming. De bijkeuken biedt ruimte aan een witgoedopstelling, en verbouwing tot tweede badkamer is ook een optie. De open kelder is een onverwarmde ruimte die geschikt is voor de opslag van levensmiddelen. Het achterste gedeelte van de voormalige trochreed is in gebruik als garage, en zou ook als tuinkamer kunnen worden ingericht. Het voorste gedeelte heeft de functie van werkplaats en garage en heeft een doorleefde massief eiken parketvloer. Deze ruimte is in gebruik geweest als biljartruimte. Het voorportaal van de trochreed heeft een vloer van gele klinkers en een extra trap naar de eerste verdieping.
  Eerste verdieping
  Een klassieke, ruime trap met tussenbordes leidt u naar de eerste verdieping, met overloop en gangen naar de woonkamer, de drie slaapkamers, de badkamer, de wasruimte en de berging. De overloop heeft een grenen parketvloer. Een van de gangen heeft sterrenhemelwanden. De grote, hoge en lichte woonkamer ligt aan de voorzijde en kijkt uit op het dorpscentrum. Hier was vroeger de danszaal. Er ligt een grenen parketvloer (oorspronkelijke dansvloer). De grootste slaapkamer is de voormalige kleine zaal. De vloer is massief eiken parket. Tevens beschikt deze ruimte over een grote inloopkast met bedsteedeuren.
  De ruime kinderslaapkamer heeft luiken naar de garage en de zolder. Een vernieuwd origineel raampje kijkt uit op de steeg. De derde slaapkamer (de kamer met het biljart) heeft ook de grenen parketvloer waarop in een vorig leven volop werd gedanst. Er is er een deur naar de bergruimte, een luik naar het voorportaal en een sterrenhemelwand. De berging heeft een parketvloer en een sterrenhemelplafond en is verbonden met de derde slaapkamer, wat de mogelijkheid geeft om er een badkamer te realiseren, bijvoorbeeld voor een bed and breakfastvoorziening. De grote badkamer heeft vloerverwarming, een vrijstaand bad, toilet, wastafel en regendruppeldouche. De wasruimte biedt plaats aan een wasmachine en droger.
  Tweede verdieping
  Via het trappenhuis met ruime trap komt u op de zolderverdieping. Hier kunnen nog extra kamers worden gerealiseerd. Op de ruime overloop zijn deuren naar de voorste en achterste zolder. De achterste zolder is nog niet geïsoleerd, maar wel voorbereid voor cv en de vloer is beloopbaar. Ook de voorste zolder is nog in te delen en heeft een beloopbare vloer.
  Buitenruimte
  De ruime en onderhoudsarme tuin ligt op het zuiden en is betegeld met grasbanen die berijdbaar zijn met auto of camper. De tuin is rondom begroeid met klimop en andere wintergroene beplanting, wat tevens zorgt voor de nodige privacy. Blikvangers zijn een echte tulpenboom en een stoofperenboom. Er is een hondenkennel en een afdak voor de opslag van bijvoorbeeld stookhout, fietsen of tuinmeubels. De poort naar de steeg is ruim twee meter breed en in eigendom. De buren hebben recht van overpad.
  Voor de bijzonderheden:
  •Woonbestemming
  •Woonoppervlakte 269m2
  •Inhoud 1.738m3
  •Perceelgrootte 482m2
  •Schilderwerk van de gevels 2015/2016
  •Houtwerk goten, raam- en deurkozijnen enz. 2015/2016, nagelopen in 2019
  •Het houtwerk van de goot (inclusief bodem van de goot) aan de voorzijde is vervangen in 2018
  •Goten aan zij- en achtergevel te vervangen binnen 10 jaar
  •Het dakbeschot is grotendeels vernieuwd in 2015
  •De nieuwe kozijnen zijn tropisch hardhout (Sapupira, 10 jaar onbehandeld bestendig in de buitenlucht), beschilderd met hoogglans alkydharsverf, voorzien van dubbelglas (gedeeltelijk HR++), kozijn poort aan de voorzijde en voordeur origineel
  •Energielabel D (geldig tot 2030). Met een nieuw verwarmingssysteem is naar verwachting label B of C haalbaar.
  •Energieverbruik gas ca. 2.500m3 per jaar (hele jaar bewoond, thuiswerkend), ca. 2.000kWh elektra
  •Muur- en vloerisolatie. Geïsoleerde zoldervloer
  •Asbest is verwijderd, maar kan nog in geringe mate aanwezig zijn

  Google Kaart

  Streetview

  Plan een bezichtiging

  Versturen
  Je bezichtigingsaanvraag is vertsuurd, de aanbieder neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Stuur e-mail

  Versturen
  Je bericht is verstuurd, de aanbieder neemt zo snel mogelijk contact met je op.