Bunderpoort 9

9693cjbadnieuweschans

contactgegevens

IQ Makelaars Oost-Groningen

0597-726866

Stuur e-mail

Plan een bezichtiging

kenmerken

 • € 349.500,- k.k.
 • Aantal kamers: 5
 • Aantal slaapkamers: 4
 • Woonopp: 133 m2
 • Perceelopp: 599 m2
 • Woonlagen: 2
 • Bouwjaar: 2147483647
 • Inhoud: 601 m3

 • Omschrijving

  Prachtig gelegen vrijstaande woning in het eeuwenoude vestingdorp Bad NieuweschansGelegen in het eeuwenoude Oldambt, midden in het hart van ‘de Groningse Graanrepubliek’ en nabij de grens met Duitsland ligt .....
  + Lees de volledige omschrijving

  Prachtig gelegen vrijstaande woning in het eeuwenoude vestingdorp Bad Nieuweschans
  Gelegen in het eeuwenoude Oldambt, midden in het hart van ‘de Groningse Graanrepubliek’ en nabij de grens met Duitsland ligt het dorp Bad Nieuweschans.
  Bad Nieuweschans is een grensplaats en kuuroord in de gemeente Oldambt in de provincie Groningen en werd als vesting aangelegd in 1628, ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog.
  In de jaren 70 van de vorige eeuw is men begonnen met de reconstructie van de vesting. Daarnaast werd in 1985 het kuuroord, ‘Fontana’, geopend nadat op 630 meter diepte zout en mineraalrijk bronwater was ontdekt.
  Het is de oostelijkst gelegen plaats van Nederland en tevens de noordelijkst gelegen grensplaats. Tot 1990 vormde Nieuweschans een aparte gemeente, daarna behoorde het tot 2010 bij de gemeente Reiderland. Het dorp telt ruim1.300 inwoners.
  Vanwege de vele historische gebouwen is het dorp in augustus 1974 aangewezen als beschermd dorpsgezicht.
  De omgeving van Bad Nieuweschans met zijn rust en ruimte biedt vele mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en te recreëren: op ca. 15 autominuten bevindt zich het Oldambtmeer met zijn vele gastvrije terrassen en in het dorp zelf ligt het beroemde bronnenbad: ‘Thermen Bad Nieuweschans’, de nieuwe naam voor het oorspronkelijke kuuroord ‘Fontana’. Bad Nieuweschans is zowel met de auto, de bus, alsook met de trein uitstekend bereikbaar.
  Het nabijgelegen Winschoten heeft een groot aanbod aan maatschappelijke voorzieningen en een uitgebreid koopcentrum om prettig te kunnen winkelen.
  Het centrum van Bad Nieuweschans, de oude vesting, ademt de sfeer en de rust van het verleden. De bijzondere winkeltjes en galerieën geven de dorpskern een prettige uitstraling.
  Even buiten het centrum van Bad Nieuweschans, gelegen aan een rustige, doodlopende straat met alleen bestemmingsverkeer en naast een park met grote vijver bevindt zich deze prettige vrijstaande woning uit 1986. De woning staat op een perceel van 599 m2 en heeft een ruime tuin die veel privacy biedt.
  Begane grond
  De entree geeft toegang tot een lichte hal waarin zich aan de linkerzijde een moderne badkamer bevindt welke is voorzien van een luxe regendouche, wastafelmeubel en hangend toilet.
  Aan de rechterzijde bevindt zich een slaapkamer annex kantoor (ca. 12 m2). Vanuit de hal betreedt u de ruime luxueuze keuken (ca. 13 m2) met diverse inbouwapparatuur, o.a. een vaatwasser, kookplaat, koelkast, oven en magnetron. De keuken grenst direct aan de lichte (doorzon)woonkamer (ca. 31 m2). De woonkamer is tevens vanuit de hal te bereiken. De keuken en woonkamer zijn voorzien van vloerverwarming.
  Ook is vanuit de hal de ruime garage direct toegankelijk. De buitendeur van de bijkeuken, naast de ruime keuken gelegen, geeft toegang tot de naast- en achtergelegen besloten tuin. In de bijkeuken bevindt zich tevens de Nefit CV-combiketel.
  1e verdieping
  Via de trap in de hal bereikt u de 1e verdieping met zijn 3 slaapkamers van resp. ca. 12 m2, ca. 19 m2 en ca. 20 m2. Op de overloop bevindt zich tevens de 2e badkamer welke is voorzien van een toilet en wastafel.
  Tuin
  De tuin is gericht op het zuidwesten, met een voordelige ligging ten aanzien van de zon.
  Een fijne tuin om in te vertoeven met de mogelijkheid voor diverse zitjes om te genieten van zon én schaduw. De tuin biedt veel privacy.
  In het achtergelegen gedeelte van de tuin bevindt zich een tuinhuis met overkapping.
  Een heerlijke lounge-plek om lange dagen en warme avonden buiten door te brengen!
  Aan de garage (die behalve van buitenaf ook van binnenuit is te bereiken) is een ruime carport aangebouwd.
  Extra informatie

  •Rustige ligging aan weg voor alleen bestemmingsverkeer.
  •Goed geïsoleerd en volledig voorzien van kunststof kozijnen.
  •Prettige tuin met veel privacy.
  •Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.
  •Op korte afstand van supermarkt en openbare basisschool.
  •Nabij het bronnenbad: ‘Thermen Bad Nieuweschans’ en ‘De Graanrepubliek’ (een coöperatie van o.a. bakkers, brouwers met duurzame ambachten in de voormalige Oude Remise).
  •Gelegen nabij het uitgestrekte polderlandschap (o.a. Kroonpolder, Stadspolder, Carel Coenraadpolder) en zuidwaarts nabij het groene Westerwolde met o.a. het vestingstadje Oudeschans.
  •Gelegen nabij het zeesluizencomplex Nieuwe Statenzijl met vlakbij de beroemde ‘vogelkijkhut’. Dit is de enige Nederlandse vogelkijkhut buiten de dijken.
  •Gelegen op ca. 15 autominuten van het uitgebreide koopcentrum van Winschoten.

  Google Kaart

  Streetview

  Plan een bezichtiging

  Versturen
  Je bezichtigingsaanvraag is vertsuurd, de aanbieder neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Stuur e-mail

  Versturen
  Je bericht is verstuurd, de aanbieder neemt zo snel mogelijk contact met je op.